aaKristályok


A csillárkészítésben használt kristályok nem természetes képződmények, hanem mesterségesen jönnek létre úgy, hogy az üveggyártás folyamata során az üveg olvadékhoz egyebek mellett ólom-oxidot kevernek. Ezt a folyamatot már az ókori egyiptomiak is ismerték, de korunkban az ólomüveg készítés során felhasznált anyagokra szinte minden gyártónak saját receptje van. Általában minél nagyobb az üveg ólomtartalma, annál szebben ragyogó és szivárványosan csillogó végterméket kapunk, de a kristályok végső színpompájához a tökéletes csiszolás is hozzájárul. Ólomkristálynak csak azok az üveg termékek nevezhetők, amelyeknek ólom-oxid tartalma legalább 24% (maximum 40%).

A Luchiante kristálycsillárok készítésekor a magas minőséget tartjuk szem előtt, de a megrendelői igényekhez igazodva többféle kristály márkával is dolgozunk, melyek különböző árkategóriákat képviselnek.

Swarovski Elements (Strass): Világszerte az egyik legismertebb és legszebb, prémium minőségű osztrák ólomkristály, mely a Rolls-Royce kategóriát képviseli a kristályok között. A 32% ólom-oxid tartalmú, tökéletesen csiszolt, tökéletes tisztaságú elemek mindegyikébe lézerrel gravírozzák bele a Strass márkajelet.

Swarovski Spectra: A legfinomabb minőségű üveg kristály, más néven optikai üveg, mely nem tartalmaz ólom-oxidot, csillogását és szikrázó fényét tisztaságának és kiváló minőségű csiszolásának köszönheti.

Asfour: A világ legnagyobb ólomkristály gyártójának termékei 30% ólom-oxid tartalmuk és gondos gépi csiszolásuk eredményeként szivárványosan csillognak. Szépségük méltán tette őket a magas minőségű csillárkészítésben az egyik leggyakrabban használt márkává.

Crystallin: 9% ólom-oxid tartalmuk miatt fénytörésük a tiszta üvegénél szebb és szivárványosabb, melyet gondos gépi csiszolásuk tovább fokoz. Nagy kristály mennyiséget tartalmazó, több soros csillárok és falikarok esetén a legideálisabb választás. 

A választható kristály elem típusokról, méretekről és színekről az alábbi linkre kattintva talál további információkat:

Választható kristály elemek
Választható kristály elemek
Szenvedély.   Elegancia.   Ragyogás.